Zaida Homestay Changlun

http://www.wasap.my/60124985652

Bismillah
Assalammualaikum …
.
Alhamdulillah.. 2 unit Zaida Homestay berada Lokasi Di Jalan Sintok, (Jln UUM Lama) Pekan Changlun, Kedah. Berdekatan Jln besar dan kedai2 runcit, makan serta Pasaraya C Mart. Homestay ini mempunyai 3 bilik Pada kadar harga yang berpatutan .

Kemudahan/Kelengkapan di Zaida Homestay:
✔ 3 Bilik Tidur Berkatil Queen
( 2 bilik ada Aircond dan kipas)
✔ Toto/Bantal T/bahan Disediakan
✔ Tuala juga disediakan
✔ Televisyen 29″ + Astro
✔ Ruang Dapur boleh memasak
✔ Cerek Air Elektrik
✔ Periuk Nasi Elektrik
✔ Peti Sejuk serta Mesin Basuh
✔ Seterika

🌺 Antara Tempat yg berdekatan dgn Zaida Homestay :

👉🏿 BERHADAPAN CALTEX (JLN SINTOK)
👉🏿 PASARAYA C.MART#(3 Minit)
👉🏿 Maahad Tahfiz #MASDAR (5 Minit)
👉🏿 KOLEJ MATRIKULASI KEDAH
👉🏿 UUM SINTOK#(10 minit)
👉🏿 KOLEJ PERTANIAN
👉🏿 UNIMAP PERLIS
👉🏿 POLITEKNIK
👉🏿 UITM ARAU
👉🏿 PADANG BESAR
👉🏿 BUKIT KAYU HITAM DAN LAIN2

#Setiap Perjalanan ☝☝☝ kesuatu tempat hanya 5- 15 minit saja…

Tempahan perlukan Deposit Rm 50.00 dan baki masa nak Check in nanti. Terima kasih..

Masa Check In/Out
-C.in-14.00 Pm
-C.out-12.00 Noon
Harga tertakluk kecuali tarikh konvo

Hubungi Zaida Homestay:
H/P: 6012 498 5652 dan
: 6018 468 4652 http://www.wasap.my/60124985652
Untuk respon yang lebih Cepat.

#homestaychanglun
#homestayzaida

DRZ Homestay Changloon (7K0177)

Welcome to DRZ Homestay Changloon

Changlun is a town in Kubang Pasu District, Kedah, Malaysia. The word Changlun originates from Thai, Changlon, which means “fallen elephant”. The construction of the North-South Expressway passing through Changlun has enabled the town to enjoy smooth development. The completed Changlun-Kuala Perlis Highway helps to speed up development in the town as well. With the new federal highway, motorists are able to travel to important higher education institutions.

Sebarang pertanyaan dan tempahan sila hubungi:

Tuan Mohd Zukri Ibrahim: 6012-4707464

Kemudahan DRZ Homestay Changloon

[+] 4 bilik tidur (2 bilik aircond)
[+] 2 bilik air dgn water heater
[+] Ruang Tamu (aircond)
[+] TV LED flat screen dgn MyTV
[+] Max tetamu: 7 org
[+] Kabinet Dapur lengkap utk memasak
[+] Peralatan memasak
[+] Mesin basuh
[+] Peti sejuk
[+] Periuk nasi elektrik
[+] Kettle

Lokasi Berdekatan DRZ Homestay Changloon

[+] Hypermarket C Mart, Changloon
[+] Pekan Changloon (500 meter)
[+] UUM (10 km)
[+] Kolej Matrikulasi Kedah (4 km)
[+] Akademi Binaaan Malaysia (ABM) (12 km)
[+] UNIMAP Pauh/Politenik Syed Sirajuddin/MRSM Pauh (10 km)
[+] Kolej Pertanian Bukit Tangga (12 km)
[+] Kompleks CIQ Bukit Kayu Hitam (Malaysia/Thailand)
[+] Maahad Tahfiz Sains Darul Muttaqin (MASDAR) (1 km)

Sebarang pertanyaan dan tempahan sila hubungi:

Tuan Mohd Zukri Ibrahim: 6012-4707464

Thank You For Visit

BANJRA Homestay Changlun (7K0175)

Welcome To Banjra Homestay Changlun

Changlun is a town in Kubang Pasu District, Kedah, Malaysia. The word Changlun originates from Thai, Changlon, which means “fallen elephant”. The construction of the North-South Expressway passing through Changlun has enabled the town to enjoy smooth development. The completed Changlun-Kuala Perlis Highway helps to speed up development in the town as well. With the new federal highway, motorists are able to travel to important higher education institutions.

Sebarang Pertanyaan dan Tempahan Sila Hubungi:

Tuan Radzi: 019-4544848

Kemudahan Banjra Homestay Changlun

[+] Rumah semi-d setingkat
[+] 3 bilik
[+] 2 tandas
[+] Aircond – master bedroom
[+] Peti Ais
[+] Mesin Basuh
[+] Meja Makan
[+] Sofa

Lokasi Berdekatan Banjra Homestay Changlun

[+] Pekan Changlun – 2 minit
[+] UUM (10 minit)
[+] Kolej Matrikulasi Kedah – 5 minit
[+] Unimap – 15 Minit
[+] Alor setar – 40 minit
[+] Berdekatan kedai makan.
[+] MnM Whimsical Houses

Sebarang Pertanyaan dan Tempahan Sila Hubungi:

Tuan Radzi: 019-4544848

Thank You For Visit

CT Homestay Changlun (7K0168)

Welcome To CT Homestay Changlun.

Changlun is a town in Kubang Pasu District, Kedah, Malaysia. The word Changlun originates from Thai, Changlon, which means “fallen elephant”. The construction of the North-South Expressway passing through Changlun has enabled the town to enjoy smooth development. The completed Changlun-Kuala Perlis Highway helps to speed up development in the town as well. With the new federal highway, motorists are able to travel to important higher education institutions.

BERMINAT HUBUNGI
0134060559-BORHANUDDIN
0104646559-USTZH NORAIDA

CT HOMESTAY @ TAMAN KERANJI CHANGLUN-ARAU
berhadapan lebuhraya changlun-perlis jauh dari kesesakan lalulintas

Kemudahan yang disediakan :

3BILIK TIDUR 2BILIK AIR
BILIK UTAMA -KATIL QUEEN KIPAN DAN BERHAWA DINGIN (AIRCON)WATER HEATER
BILIK 2- KATIL QUEEN,KIPAS
BILIK 3- 2 KATIL SINGLE, 1KATIL TAMBAHAN,KIPAS
DAPUR-MEJA MAKAN ,PETI AIS 2 PINTU,PERALATAN MEMASAK
RUANG TAMU-SOFA,TV

Lokasi berdekatan :

AMAT SESUAI UTK
1-Pendaftaran pljr baru/konvokesyen pljr ipt
uum-10mnt
matrikulasi changlun-5mnt
politeknik tuanku syed sirajuddin arau perlis- 7mnt
UNIMAP – 7mnt
Uitm Arau dan matrikulasi arau- 15-20mnt
kolej pertanian bukit tangga-15mnt

2- transit untuk cuti-cuti malaysia
bukit kayu hitam-danok thailand- 5mnt
padang besar- 30mnt
kuala perlis-langkawi-20mnt

3- kenduri kahwin dll

DEPOSIT RM50 UTK SETIAP MLM
MELALUI MAYBANK2U@CIMBBANK
DISKAUN JIKA BERMALAM MELEBIHI 2 MLM
boleh disewa secara harian,mingguan dan bulanan*diskaun dberikan
BERMINAT HUBUNGI
0134060559-BORHANUDDIN
0104646559-USTZH NORAIDA

Muslim Homestay (Jitra/ Hosba/ Changloon)

Mempunyai 3 bilik
2 katil kelamin 1 katil bujang.
Berdekatan dengan UUM, Unimap, Metrik Chanloon Kedah, Ipda Jitra, Polimas Jitra, Politaknik Jitra.

Putera 2 Homestay Changlun

Putera 2 Homestay Changlun merupakan rumah teres yang mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik air.Bilik tidur utama dan ke 3 dilengkapi katil queen dan aircond manakala bilik ke 2 dilengkapi 2 katil single dan 2 kipas.Kami juga menyediakan kemudahan dapur untuk memasak.Lain-lain kemudahan yang ada seperti astro, sofa, meja makan, seterika,mesin basuh, peti sejuk.

Alamat homestay :
712, Lorong Teja 24,
Taman Teja,
06010 Changlun, Kedah.
Hubungi:016-4648881
016-4588886

Homestay bajet changlun

HOMESTAY BAJET KAMI TERLETAK DI CHANGLOON, IATU DI KAMPUNG TRADISI.
KAMI MEMPUNYAI 4 BILIK..
HARGA PROMOSI RM150/HARI (ISNIN – AHAD).
TIADA KENAIKAN HARGA PADA HARI CUTI UMUM ATAU SEKOLAH.

Sangat sesuai untuk urusan pendaftaran
pelajar/pertunangan/perkahwinan/mesyuarat/kursus/dll

Spesifikasi Homestay Bajet CHANGLUN adalah:

– 1 bilik tidur berhawa dingin di tingkat atas – katil Queen
– 2 bilik tidur berkipas angin di tingkat atas – katil Single
– 1 bilik tidur berkipas angin di tingkat atas – katil Single
– 2 Bilik air
– Parking yang besar
– Lokasi : Kampung Tradisi Lembah Keriang, Jalan Sintok, Changlun, KedahChangloon,Kedah

– Antara kemudahan lain:
-Perabot lengkap
-katil Queen semua bilik,
-Sofa,
-TV + Astro Njoi
– Peti ais,
– Seterika
– Dapur

6) Kawasan Berdekatan :

– UNIVERSITI UTARA MALAYSIA, SINTOK, KEDAH
– SM. INTEGRASI KUBANG PASU
– KOLEJ MATRIKULASI KEDAH
– PUBLIC BANK, CHANGLUN
– CIMB BANK, CHANGLUN
– MAYBANK, CHANGLUN
– LALUAN UTAMA KE KUALA PERLIS – UUM
– LALUAN UTAMA KE UNIMAPS
– BERDEKATAN LEBUHRAYA UTARA SELATAN

Check in : 2.00pm
Check out: 12 noon

Price: RM 150
Berminat untuk membuat tempahan sila Hubungi:
HJH JEAH: 013-4233086 …..SHAKIROH: 019-5436526
Deposit dkenakan…

Homestay UUM

Anda bakal Graduan Universiti Utara Malaysia, UUM pada November 2016 ini?
Hotel atau Homestay dah booking?
Jangan tunggu nak booking last minute…melepas nanti
.
Masa konvo ni lah mak abah, adik kakak, abang, atuk nenek semua nk datang kan…kalau boleh semua sedara mara nk ajak datang… mungkin sekali seumur hidup naik pentas konvo…Biasalah tu..ye tak?
.
Tapi macam mana dengan penginapan mereka?
Ramai tu kalau datang sampai 3-4 kereta… Ada yang sampai 5-6 kereta semata2 nak raikan hari bersejarah anda.
Nak sewa hotel walau hotel bajet, berapa hengget dh kena tu..dah tu tak selesa, sempit
.
Nindia Siblings Homestay kami sediakan
Homestay Semi-D 2 tingkat kami terletak lebih kurang 10km sahaja dari UUM.
Homestay yang Selesa dan LUAS, yang mampu menempatkan ramai orang pada satu2 masa
Mini market dekat je…jalan kaki pon boleh. Kedai makan pun banyak di sekitar homestay.
.
Kemudahan di Siblings Homestay
# Terdapat 4 bilik tidur / 3 bilik air
– Bilik utama — katil king + katil single, aircond, bilik air
– Bilik ke-2 — katil queen
– Bilik ke-3 — 2 katil single
– Bilik ke-4 — katil queen
– 2 Toto tambahan juga ada disediakan
– ruang tamu juga disediakan aircond bagi yang berminat
# Dilengkapi set sofa, set meja makan, dapur, mesin basuh, peti ais
.
Kepada anda yang tiada transport, kami ada menyediakan khidmat hantar dan ambil ke airport/bustand/sempadan Malaysia-Thai
# Nak sewa kereta juga kami ada sediakan.
.
.
Moh lekaih call/whatsapp Pn Norizan untuk tempahan
Pn Norizan 019-7206143
.
.
kada sewa serendah RM160/malam (rate biasa)

Homestay di Changlun Konvo UUM

Anda bakal Graduan Universiti Utara Malaysia, UUM pada November 2016 ini?
Hotel atau Homestay dah booking?
Jangan tunggu nak booking last minute…melepas nanti
.
Masa konvo ni lah mak abah, adik kakak, abang, atuk nenek semua nk datang kan…kalau boleh semua sedara mara nk ajak datang… mungkin sekali seumur hidup naik pentas konvo…Biasalah tu..ye tak?
.
Tapi macam mana dengan penginapan mereka?
Ramai tu kalau datang sampai 3-4 kereta… Ada yang sampai 5-6 kereta semata2 nak raikan hari bersejarah anda.
Nak sewa hotel walau hotel bajet, berapa hengget dh kena tu..dah tu tak selesa, sempit
.
Nindia Siblings Homestay kami sediakan
Homestay Semi-D 2 tingkat kami terletak lebih kurang 10km sahaja dari UUM.
Homestay yang Selesa dan LUAS, yang mampu menempatkan ramai orang pada satu2 masa
Mini market dekat je…jalan kaki pon boleh. Kedai makan pun banyak di sekitar homestay.
.
Kemudahan di Siblings Homestay
# Terdapat 4 bilik tidur / 3 bilik air
– Bilik utama — katil king + katil single, aircond, bilik air
– Bilik ke-2 — katil queen
– Bilik ke-3 — 2 katil single
– Bilik ke-4 — katil queen
– 2 Toto tambahan juga ada disediakan
– ruang tamu juga disediakan aircond bagi yang berminat
# Dilengkapi set sofa, set meja makan, dapur, mesin basuh, peti ais
.
Kepada anda yang tiada transport, kami ada menyediakan khidmat hantar dan ambil ke airport/bustand/sempadan Malaysia-Thai
# Nak sewa kereta juga kami ada sediakan.
.
.
Moh lekaih call/whatsapp Pn Norizan untuk tempahan
Pn Norizan 019-7206143
.
.
kada sewa serendah RM160/malam (rate biasa)

Changlun_Zaida Homestay

Homestay di area Pekan Changlun. Rumah Teres 3 bilik tidur(bilik utama ada aircond) lengkap dgn kemudahan asas. Berada ditempat yang strategik berdekatan dgn jalan Besar, kedai-kedai makan dan kedai runcit.
Antara IPTA DAN TEMPAT LAIN YANG TERDEKAT ADALAH:
-PASARAYA C.MART
-UUM SINTOK
-MATRIKULASI KEDAH
-KOLEJ PWRTANIAN
-UNIMAP
-POLITEKNIK
-PADANG BESAR
-BUKIT KAYU HITAM
DAN LAIN2

Sebarang Pertanyaan sila hubungi Tel:012 5217726
Terima kasih…